Som ett korrupt antivirusprogram

Jag har ett skov av min sjukdom Ulcerös Colit och är sjukskriven. Jag har legat inne på sjukhuset för första gången i två veckor och där behandlats med kortison och enbart fått äta flytande mat som soppor med mera. Nu har jag varit hemma i en dryg vecka men mår tyvärr lite sämre igen så vad som händer framöver vet jag tyvärr inte.

Jag längtar tillbaka till Journalistlinjen på Södra Vätterbygdens Folkhögskola som jag bara hann börja innan jag blev sjukskriven. Skovet har denna gång varit kraftigare än tidigare och medicineringen har varit mer intensiv, men ändå vill det inte bli balans. Kanske blir jag inlagd igen.

Ulcerös Colit är en autoimmun sjukdom vilket innebär att immunförsvaret vänt sig mot mot den egna kroppens celler istället för att skydda från fiender utifrån som immunförsvaret egentligen ska göra.

Mitt immunförsvar är som ett korrupt antivirusprogram där tillverkaren som en sidoverksamhet tar fram egna virus. Skyddet jag har är delvis felriktat och angriper mina tarmar.

Jag har haft mycket värk som man inte riktigt kunnat hitta orsakerna till, jag har även diagnosen IBS och kanske är det den sjukdomen som spökar.