Begränsad igen

Min mage båkar. Jag är från igår sjukskriven i tre veckor framöver och ökar mina doser av medicin.

Mina två mag-tarmsjukdomar begränsar mig, jag kan inte alltid leva fullt ut och göra allt som jag vill göra. Jag har Ulcerös Colit som är en inflammatorisk tarmsjukdom. När jag har ett skov, som just nu har jag dels ont i magen, blir trött och behöver gå på toa väldigt ofta.

Att ha en bråkande mage är det många som har, men många skäms för att prata om det. Jag har valt att inte skämmas utan vara öppen med min sjukdom och begränsningar som det innebär. Jag följer läkarens ordinationer när det gäller medicin, men på något sätt känns det som att man bara löser det akuta skovet men inte ger någon lösning på längre sikt.

Har du egna erfarenheter av Ulcerös Colit eller någon annan inflammatorisk tarmsjukdom, ta gärna kontakt med mig.

Jag blir som sagt begränsad när jag har ett skov och har inte alltid möjlighet att åka längre sträckor. Vill du komma och fika är du mer än välkommen hem till mig =)

5 thoughts on “Begränsad igen

 1.  Ja, man kan ju hoppas att du får upp-skov med magproblemen 🙂 Krya på dig!

 2. Tjena!
  Har också UC sedan ett och ett halvt år tillbaka (är 20 barre) Var bra några månader förra sommaren. Sedan åkte jag på ett nytt skov i oktober. Käkade kortison till för en vecka sedan och nu blir magen sämre igen. Känns som ett enda långt skov…
  Äter även maxdosen av immundämpande imurel och givetvis antiinflammatorisk medicin. Kanske blir TNF hämmare snart… känner så väl igen mig i din situation, det är tyvärr inte kul..

  Har du testat olika kosthållningar, för vissa hjälper det tydligen. Jag har testat allt, inget fungerar tyvärr.

  Ha det fint! Och stå på dig och skäms inte för din sjukdom, det gör inte jag heller!

  Mvh
  Marcus

  1.  Hej.

   Jag har varit bra i perioder, men får ett nytt skov ganska snart igen. Jag har ätit kortison flera omgångar men är så trött på biverkningarna det ger mig. Jag bli speedad och trött och har svårt att koncentrera mig och tänka klart.

   Jag får dropp, remicade var 8e vecka och äter colazid och ska nu börja äta imurel igen. Dessutom använder jag Pred Klysma. Jag vill hitta en mer stabil lösning och inte bara ta till starkare mediciner.

   Jag har inte testat olika kost, har pratat med min läkare om det flera gånger men inte fått något råd. Försöker undvika riktigt stark mat när jag har ett skov, annars gör jag inget speciellt.

   Ha det så bra!
   Anders

Comments are closed.