Alla har vi knutar…

Idag är det domsöndagen. Jag har varit på två Gudstjänster i Missionskyrkan som båda pratade om just det här med dom och saker vi har i våra liv som vi inte mår bra av. Under Andrum nu ikväll fick vi möjlighet att knyta knutar på ett snöre som en symbol för saker som står ivägen för att vi ska vara dom vi är tänkta att vara fullt ut. Här till höger finns mitt snöre.

Med andra ord finns det saker som binder mig och som man skulle vilja knyta upp för att komma vidare. Efter knytandet bad vi bönen här nedan. Ganska befriande faktiskt och inte alls så svårt och tungt som man tänker att domsöndagen ska vara. Att få sin dom kan även vara att man är frikänd, man får besked och utredningen är över. Det är vad dom innebär. Oro, längtan, skuld och skam är över när domen faller.