Vi blev med soffa!

I förrgår såg jag henne för första gången, men hon var inte ensam. Jag blev kär direkt i dom båda två. Efter ett samtal med Emma, fick jag åka och hämta henne för att få ett godkännande. Hon tyckte som tur var att det hela var okej. Även Emma blev lite kär och vi fattade beslut om att överta vårdnaden från Erikshjälpen Skene.

Idag kom de hem hit båda två och vi har vänt och vridit för att placeringen ska bli så bra som möjligt. Det är inte så enkelt när man bor på 37 kvadrat, men jag tycker att vi till slut fick till en okej plats för dom båda. Med detaljer i teak, en mossgrön klädsel och många år på nacken har de nu flyttat in till oss.

Fotona är tagna utan blixt vilket gör att de är lite oskarpa här och där.

Vi ska göra vårt bästa för att vårda och nyttja komforten. Vi vet egentligen inte så mycket om den här soffan och fåtöljen, så vet du mer får du gärna kommentera här nedanför.

Här är några kommentarer vi hört om denna soffgrupp hittills.

Butiksbiträde på Erikshjälpen Skene:

Vi köpte precis en sådan soffgrupp 1965 när vi gifte oss till vårat bohag, och vi hade den många många år efter det och var väldigt nöjda. En soffa vi köpte senare blev snabbt nedsutten, men den där soffan höll väldigt bra på ett annat sätt.

Monica, vän i Älekulla:

En sån soffa satt jag i när Kennedy blev mördad.
Vilken nostalgi.

Kanske kan du svara på någon av följande frågor?

Från vilken tillverkare kommer de? Vilket år? Är det 50- eller 60-tal? Är de svensktillverkade? Har du några speciella minnen från denna soffa? Vi har inte hittat några stämplar eller etiketter under tyvärr så det är svårt att spåra soffan bakåt.

Vi vill lära känna våra nya bekantskaper lite mer framöver. Välkomna till familjen Josefsson!