För barnen. Och världen de drömmer om.

Det är lördag. Klockan är kvart i tio. Butiken ska snart öppna. Lokalen är fullproppad av varor som är skänkta för att bidra till en bättre värld.

Volontärer och medarbetare strömmar in i lokalen, dricker en kopp kaffe och gör sig redo. Utanför är kön lång – idag går varje krona vi får in till Världens barn.

Tipspromenad, saft och bulle till barnen och fotostationen är redo. Jag är redo. Idag ska vi slå rekord! Kunderna strömmar in, det är full fart i alla kassor, kaféet är fullsatt till sista stolen. Många bidrar med extra gåvor i kassorna och bössorna. Vi gör skillnad.

För mig har Erik Nilsson varit en stark förebild, en blödarsjuk pojke som från sin sjuksäng valde att skriva brev och skicka paket för att uppmuntra barn som hade det svårt, som precis som honom var på sjukhus och ofta ensamma och utanför. Tack vare hans engagemang startade den organisation som idag är Erikshjälpen.

Sedan 2015 har Erikshjälpen Second Hand Skene varit en så viktig del av mitt liv. Det har varit stunder av lycka och stunder av kamp. Människoöden, personlig utveckling och svåra situationer att hantera. Glädje och sorg. Hopp och förtvivlan.

Sedan några veckor tillbaka är jag inte längre kvar på Erikshjälpen. Jag har verkligen älskat mitt arbete och det har inte varit något lätt beslut, men det var dags för mig att gå vidare.

Jag kommer fortsätta engagera mig för mänskliga rättigheter, just nu inom Kristna regnbågsrörelsen – Riksförbundet EKHO. De senaste åren sedan jag kom ut som bisexuell har jag fått uppleva, sett och hört många berättelser om hur svårt det kan vara, att i Sverige 2024 vara kristen och hbtqia+ person. Fördomar och fobi fortsätter att begränsa människors rätt att vara sig själva och att få känna sig trygga. Det vill jag vara med och förändra.

#erikshjalpen #erikshjälpensecondhand #världensbarn #kristnaregnbågsrörelsen

Kommentarer är stängda