Det blev ingen resa till Köpenhamn

Emma och jag skulle åkt på en spontan kortsemester idag och imorgon, men vi kom inte iväg på grund av min bråkiga mage.

Att ha problem med magen, värk och behöva gå på toaletten ofta är väldigt begränsande. Jag har den inflammatoriska tarmsjukdomen Ulcerös kolit som går i skov, och just nu är jag inne i ett sånt. Jag trodde att det var på väg att bli bättre men idag ville inte magen alls igen.

Efter att ha kämpat ett bra tag med olika mediciner har jag nu åter igen börjat med kortisonbehandling. Om den var på grund av det eller något annat vet jag inte, men jag kunde inte sova i natt. När jag äter kortison har jag svårt att tänka klart, jag tänker bitar av tankar med kommer inte fram till så mycket. Jag blir hyper och samtidigt trött.

Jag är väldigt trött på den här berg och dalbanan som sjukdomen innebär och jag är begränsad på olika sätt. Att inte kunna planera hur morgondagen kommer vara på grund av magen är jättejobbigt.

Just nu pågår Almedalsveckan och där finns bland andra Riksförbundet för mag och tarmsjuka. Dom har tagit fram en iPhone-app som heter Toahjälpen, där man kan se vart det finns offentliga toaletter och betygsätta dom. Ännu finns det bara i Stockholm och nu i Visby, men tanken är att framöver finnas i flera städer.

Här är en intervju från TV4 om iPhone appen Toahjälpen

Det är bra att man arbetar så aktivt med att bryta tabun kring det här. Det är många som har problem med sin mage, jag är en av dom.

www.magotarm.se
www.toahjalpen.se