Att vara en ung ledare

För en månad sen var den stora dagen då jag fick ta emot stipendiet Kompassrosen som Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap delar ut till tre unga ledare varje år. Det innebär att jag har stora möjligheter att vidareutveckla mig som ledare framöver.

Det var en dag full av intryck och känslor. En heldag på slottet med pressträff, lunch, seminarium om värdebaserat ledarskap och middag. Och så utdelning av stipendiet.

Jag känner mig stolt över att vara en ung ledare. För mig handlar det om att finnas med bland ungdomar i deras utveckling. Att lyssna, se och bekräfta är det grundläggande, så enkla saker så att man ibland missar det. Att vara ledare är för mig att lyfta andra. Det hoppas jag kunna fortsätta med framöver.

Jag är drivande och grundare till ungradio, som är ett nätverk för radiointresserade ungdomar. Mitt engagemang har som mål att låta ungdomar uttrycka sina tankar och känslor i radio. I media är det ofta som det skrivs och pratas om ungdomar, men inte lika som ungdomar själva får prata. Det vill jag vara med och ändra på.

Framöver kommer jag blogga om mitt ledarskap på www.ungtledarskap.se/blogg tillsammans med övriga stipendiater.

Anders Josefsson