Överaktiva små rackare!

Jag är just nu halvt sjukskriven. Full av idéer och vilja att göra en massa saker, men med en stor trötthet och problem med min mage.

Jag har ulcerös colit, som är en tarmsjukdom som beror på att mitt immunförsvar är för starkt. Mina vita blodkroppar är överaktiva och istället för att skydda kroppen attakerar dom och bryter ner. Märkligt att man kan ha för starkt immunförsvar, men så är det för mig. Jag äter en massa olika mediciner och från och till ger det önskad effekt och jag är frisk. Andra gånger har jag skov som det heter, perioder då jag är sjuk och mindre aktiv.

Som person vill jag så mycket, tänker så mycket och därför känns det så frustrerande att det här ska finnas där och begränsa mig.

Jag har precis gått med i Mag och tarmsjukas riksförbund och är inbjuden på bowling och thai-buffé på söndag där jag ska få träffa andra ungdomar som har liknande sjukdomar som jag. Förutom det ska jag imorgon till en kurator på sjukhuset och prata om på vilka sätt jag är begränsad och hur man ska hantera det.

Bilden i det här inlägget är hämtat från barnprogrammet En cell-sam historia från 1986 där man fick lära sig en massa saker om kroppen, bland annat att dom vita blodkropparna är kroppens poliser, som ser till att inga elakingar kommer in. Mina poliser är tyvärr lite korrupta…