Dags att gå vidare

461049_10152875731360608_1123837523_o

Nu äntligen är Emma och jag tillbaka i Växjö, och veckopendlar varken till Jönköping eller Göteborg. Jag har avslutat Journalistlinjen, och nu återstår att se när och vad man kan få journalistjobb. Tiden på Södra Vätterbygdens Folkhögskola är över, på både gott och ont. Sista kvällen badade jag i Vättern och satt och filosoferade i en fåtölj på Vätterstranden. Jag saknar redan många från utbildningen, och den saknaden kommer nog öka framöver. Emmas utbildning till diakon är också precis avslutad och nu väntar vigningen i augusti.

Den här dagen är en tvättdag. Eftersom vi bott på tre olika ställen och haft en massa saker överallt har det samlat på sig en hel del tvätt. Så just nu gäller det att sortera, tvätta, torka och vänta. Men även om det är tråkigt att tvätta är det ett tydligt tecken på att man nu bor på ett ställe igen och inte hela tiden behöver ställa om och resa så mycket.

Samtidigt som tvätten snurrar runt i maskinen tänker jag på vad som kommer hända nu framöver. Jag undrar vad nästa steg kommer bli, för det är dags nu att gå vidare.