Svalorna har lämnat boet

hussvalorna

Nu i sommar tillbringar jag en hel del tid i Strömbergshyttan där Emma har butik och tar hand om en turistbyrå. I den fina röda stugan bor det hussvalor. Utanför dörren på baksidan har vi kunnat följa dom från riktigt små tills nu när dom tar sina första vingslag ut i den stora världen. Det var sju stycken små fågelungar i boet från början och nu verkar det som att alla utan en har lyft. Fyra stycken kommer fortfarande tillbaka och blir matade av föräldrarna, men de andra har nog gett sig ut på egna längre äventyr.

Tänk att vara en fågel, kunna flyga och vara fri. Vi människor tänker ofta att vi är så fria och på ett sätt är vi det, men på ett annat sitter vi fast i alla system och förväntningar. Men det kanske inte är så fritt som man vill tro att vara en svala. Hela dagarna igenom har föräldrarna det fullt upp med att fixa mat åt de minst sagt krävande ungarna.

Kom gärna hit och hälsa på i butiken och få en glimt av svalorna i deras fina bo byggt av lera, gräs och spott.

emmalu.se/strombergshyttan