Retro

retrobild

Det är något speciellt med retro… Formgivning på 50- och 60-talet stack ut, bröt av mot det som varit tidigare och fick helt nya uttryck, former och färger.

Jag gillar retro. Framöver tänkte jag blogga om saker jag har samlat på mig, som betyder något speciellt och har en känsla och form jag gillar och blir glad av.

Orange, gult, grönt, starka färger och stora mönster. Ett avskalat formspråk som ändå säger så mycket. Funktion går först och formen som kommer sen som en konsekvens av behov och idéer som förändrade vårt sätt att leva och konsumera.

Vilken är din favoritretropryl?


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Namninsamling Fler badbryggor vid Sveriges badplatser

På många platser tas bryggor och badstegar bort när hösten kommer. Självklart förstår jag att detta kan bero på att skydda bryggorna från frost och is och inte slita på badstegar i onödan. Men vi är många som vill kunna bada mer under årets kalla månader och därför vill vi att det investeras i fler bryggor och badstegar som klarar av vintern.

Skriv på namninsamligen

Podden Badat